Drive-in Cinema Gračanica, 19-21.10.

Drive-in cinema Gračanica otvorit će film “The Gentlemen”, a na programu su i “The Nice Guys” i “Baby Driver”

Drive-in cinema Gračanica otvorit će film “The Gentlemen”, a na programu su i “The Nice Guys” i “Baby Driver”, saopćeno je iz Omladinskog film festivala.

Drive-in Cinema Gračanica neće pokvariti ni eventualna kiša, s obzirom na to da se ton filma sluša preko radio prijemnika u vozilima na frekvenciji 94,9 FM.

Kino će biti postavljeno na Igralištu sportske dvorane “Luke”. Ulaz je otvoren od 19 sati, dok će projekcije filmova počinjati u 20 sati. Ulaz na filmske projekcije je besplatan.

Inače, Drive-in Cinema Gračanica je treća kino lokacija CINEA Film Experience ove jeseni. Nakon Gračanice, Drive-in Cinema se vraća tamo odakle je i krenula - u Sarajevo, gdje će se predstaviti jedan potpuno novi koncept i program koji nisu viđeni ovog ljeta, porčuju organizatori.

Turneja CINEA Film Experience se održava pod pokroviteljstvom BH Telecoma i Sarajevskog kiseljaka, dok se program u Gračanici realizuje pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva za kuluturu, sport i mlade TK, Grada Gračanice i BKC Gračanica.