Nova Godina sa Đurom

Novogodišnji show s Đurom donosi zabavu, smijeh i mnogo dobre muzike. Produkcija: CINEA, R+ za United Media, Nova BH i Nova S. Premijerno prikazivanje 31.12. u 21:30.

Producenti: Kenan Musić, Robert Tomić Zuber

Muzički urednik: Zoran Kekić

Reditelj: Teo Bekavac

Scenografkinja: Silvija Jonjić

Izvršni producent: Ajdin Mujezin

Ko-producenti: Nova BH, Nova S

Emiter za Republiku Hrvatsku: RTL Televizija

Branko Đurić Đuro domaćin spektakularnog novogodišnjeg TV showa "Nova godina sa Đurom" uvest će gledatelje regije u 2021. godinu zajedno s najvećim regionalnim muzičkim zvijezdama Ninom Badrić, Rambom Amadeusom, Massimom Savićem, Bombaj štampom i Hari Mata Harijem.

Đuro gledateljima obećava mnogo zabave, smijeha i dobre muzike u novogodišnjoj noći.

"Želja nam je bila u ovom 'novom normalnom' sačuvati dašak pravog normalnog, za tu najluđu noć. Nismo htjeli raditi ništa pretenciozno, već s humorom i muzikom ne dočekati 2021., već 2020. ispratiti zauvijek, da nam se nikad ne ponovi", kazao je Đuro.

U dobrim željama i ustrajanju na pozitivnom duhu i atmosferi, Đuri se pridružuje i Massimo Savić.

"Energija ljudi koji ovu emisiju rade i želja da uspiju, jednostavno je bila prejaka da ne bi uspjeli. Kada vidim kolege, ovaj sjajan bend, znam da će dobra energija biti prenijeta gledateljima, za koje ovo i radimo. Važna je energija tog velikog kruga malih ljudi, u teškim vremenima kada se moramo čuvati, kako sami sebe, tako i jedni druge. Kada jeste teško, ali možemo pokazati da ipak možemo", kazao je Massimo.

Hari Varešanović, frontmen benda Hari Mata Hari, naglasio je da voli učestvovati u projektima koji su izazov. Dodao je da je ovo za njega bio sjajan izazov.

"Mislim da smo publici za tu noć dali najviše što smo mogli, sebe u potpunosti", naveo je Hari Mata Hari.

Zvijezda showa "Nova godina sa Đurom" je i dama Nina Badrić koja se osvrnula i na trenutnu situaciju nemogućnosti održavanja muzičkih nastupa.

"Imala sam tremu, dok bend nije zasvirao. Kako i ne bi, toliko je vremena prošlo od kada smo zadnji put ovako svirali i moram reći da svi osjećamo zahvalnost za ovu mogućnost u teškim danima. Da imamo priliku gledateljima poručiti na način kako najbolje znamo, a to je muzikom, da smo tu i za njih, našu publiku", istakla je Badrić.

A koliko ovakvi pozitivni projekti ujedinjuju ljude i u situacijama kada smo odvojeni, kada smo odgovorni, kada se pazimo i čuvamo, dobro je opisao Rambo Amadeus koji u emisiji uz sjajnu produkcijsku izvedbu učestvuje online.
"Ova korona nam je pokazala da imamo i alate koje možemo koristiti, da ne budemo u potpunosti odvojeni. Eto, elektronski iz dva različita grada, i razgovaramo, i sviramo. Možemo i trebamo. Ovo je sjajna prilika bila za to", rekao je Rambo.

Scenarij za novogodišnji show "Nova godina sa Đurom" potpisuje Feđa Isović, autor jednih od najgledanijih humorističkih serija regije. Producenti emisije su Kenan Musić i Robert Tomić Zuber. Muzički urednik je Zoran Kekić, a izvršni producent Ajdin Mujezin, a za scenografiju je zaslužna Silvija Jonjić.

"Ovaj projekt je jedan od najkompleksnijih koji sam lično imao prilike raditi. Sukreireirati ovakav muzičko-zabavni show dočeka Nove godine, u vremenu kada je bilo kakav doček osim virtuelnog pandemija sasvim ukinula. Ovaj tim, malen, ali vrlo uhodan, sve je odradio noseći se sa svime što pandemija donosi. Epidemiološke mjere, rad u smjenama, stres, ali i zabavu. Đuri, Massimu, Nini, Hariju i Rambu te svim muzičarima u emisiji mogu samo zahvaliti na tolikom povjerenju i ogromnoj želji da u ovome uspijemo", poručio je Robert Tomić Zuber, producent emisije.

I drugi producent Kenan Musić nije krio svoje zadovoljstvo.

"Ovo nije klasični novogodišnji show. Bit će tu elemenata koji se u regiji prvi put pojavljuju u jednom ovakvom formatu. Uspostavljamo jedne nove standarde i sve to u jako teškim uslovima zbog trenutne situacije s koronavirusom, ali svidjet će vam se. Ovo je značajna regionalna produkcija i drago mi je da je United Media dio toga", kazao je na kraju Musić.

Novogodišnji show "Nova godina s Đurom" će u Bosni i Hercegovini ekskluzivno 31. decembra emitirati Nova BH koja je koproducent Đurinog novog projekta.